Abcoude 2018-05-28T08:19:52+00:00

Project Description

Rust, natuur, watersporten én Amsterdam om de hoek: genieten in Abcoude

Abcoude is een heerlijke en verrassende locatie om een paar dagen door te brengen. Abcoude is een fijn en rustig dorp, omringd door natuur. Het ligt praktisch aan de Vinkeveense Plassen, waar u prachtige tochten kunt maken met een (huur)sloep en zelfs kunt zeilen. Amsterdam is zeer goed bereikbaar vanuit het dorp: met de trein bent u er zo en ook met de auto kunt u de stad prima bereiken.

Abcoude

De omgeving van Abcoude is de moeite waard vanwege de rust en de natuur. In het dorp zelf is ook voldoende te beleven. Er zijn verschillende fijne restaurants en heerlijke terrassen en een prachtig oud fort.

Hét terras van Abcoude is zonder twijfel De Eendracht. Hier schijnt de zon de hele dag en het ruime terras nodigt dan ook zeer uit om lekker lang te blijven hangen: de ideale plek om urenlang te borrelen. Direct achter De Eendracht is onlangs Rotisserie Achter de Eendracht geopend. Hier kunt u terecht voor – de naam zegt het al – overheerlijke kip van de rotisserie. De kip die u hier geserveerd krijgt is Poulet Noir-kip: een Frans ras uit de Loire-streek. Deze kippen zijn echte vrije uitloopkippen en leven veel aangenamer en langer dan ‘gewone’ kip. Bij de rotisserie kunt u tevens terecht voor een lokaal speciaalbiertje zoals het Abcoudje: een licht en toch smaakvol biertje met slechts 4% alcohol, gebrouwen in Abcoude zelf!

Fort Abcoude

Het Fort in Abcoude is het oudste fort van de Stelling van Amsterdam. Het indrukwekkende fort wordt onderhouden door Natuurmonumenten en is regelmatig geopend voor publiek: voor openingstijden kunt u de website bekijken. Vanuit het prachtige boutiquehotel De Witte Dame loopt u over een klein schelpenpaadje in de achtertuin binnen 10 minuten naar het fort.

Fietsen in de omgeving

In de omgeving van Abcoude kunt u verschillende mooie fietstochten maken. Een van de bekendste fietsroutes van Nederland – ‘Rondje Hoep’ – komt vlak langs het dorp. Deze route is zeer geliefd onder wielrenners en fietsers. Onderweg komt u langs twee forten die deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam: Fort Botshol en Fort Waver-Amstel.

Fort Abcoude
Bekijk de route >

Een favoriet café onder fietsers is De Punt. Vele fietsroutes voeren u langs dit café en vanwege het heerlijke zonovergoten terras met een weids uitzicht over de polder is het een uitgelezen locatie voor een rustpauze. U kunt hier terecht voor een kop koffie met wat lekkers of een hapje en een drankje – bij De Punt kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren en goede wijnen.

Aan de Vinkeveense Plassen vindt u Café/Restaurant De Plashoeve – bekend als de stamkroeg van André Hazes! Het sfeervolle terras aan het water is een heerlijke plek om lekker te borrelen. Tevens kunt u bij De Plashoeve een sloep huren om vervolgens de Vinkeveense Plassen te ontdekken!

Overnachten in Abcoude

Overnacht in het voormalige station bij De Witte Dame

Boutique hotel De Witte Dame is gevestigd in het oude treinstation van Abcoude. Het prachtige pand werd gebouwd in 1871 gebouwd en tot 1977 was het in gebruik station. Toen werd de spoorlijn verlegd en verloor het gebouw haar functie. In 2015 kreeg het gebouw een nieuwe functie: Hotel De Witte Dame!

De Witte Dame-3 - Abcoude