Bloemendaal 2019-06-24T09:50:29+00:00

Project Description

Verrassende tip: doe eens een weekendje Bloemendaal!

Wanneer u er even over nadenkt is het verwonderlijk dat weinig mensen een weekendje Bloemendaal boeken, maar juist kiezen voor de drukte van bijvoorbeeld Amsterdam. Bloemendaal heeft alles en is enorm centraal gelegen nabij Haarlem, Amsterdam, het strand en de duinen. Daarnaast is Bloemendaal een fijn dorp: lekker rustig, er zijn vele goede restaurants waar u heerlijk kunt eten en borrelen en u vindt er enkele heerlijke hotels.

Naar de hotels

Culinair genieten in Bloemendaal en omgeving

Dus, redenen genoeg waarom Bloemendaal een toplocatie is voor een korte vakantie! Het culinaire hoogtepunt van Bloemendaal en omgeving is tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns. In 1991 werd het restaurant bekroond met een tweede Michelinster, en dat is niet zonder reden. Topsport in de duinen, zo noemen ze het zelf, en die vergelijking is zeker treffend. Verwacht eerlijk en puur voedsel, prachtig gepresenteerd en uiteraard vergezeld door goede en exclusieve wijnen.

Tip: zowel Hotel Bleecker als Hotel Bloemendaal heeft een samenwerking met De Bokkedoorns.

Hotel Bleecker in Bloemendaal

Hotel Bleecker in Bloemendaal. Bij de brasserie Coffee & More kunt u heerlijk koffie drinken en lunchen!

Dineren op het strand

Mocht u iets laagdrempeliger willen dineren dan is er ontzettend veel te kiezen. Binnen 10 minuten met de auto of een half uur fietsen bent u op het strand van Bloemendaal aan Zee, waar u kunt kiezen tussen héél veel strandtenten. Onze favorieten aan het strand: Vooges aan Zee (ongedwongen, gezellig en op een zonnige middag sowieso een fantastische plek om te loungen), Hippie Fish in Zandvoort (modern en hip, verse vis) en Tijn Akersloot (het hele jaar open, heerlijk vers eten van de barbecue en áltijd gezellig druk).

Ook in Bloemendaal zelf kunt u goed eten. Absolute aanrader is Vooges Bloemendaal. Zowel Vooges als het bijbehorende Hotel Bloemendaal is onlangs volledig gerestyled, terwijl de gezelligheid en bekende kwaliteit onveranderd goed zijn gebleven. In Brasserie Coffee & More, gelegen in Hotel Bleecker, kunt u lekker a la carte ontbijten of lunchen. ’s Zomers is het terras ook een heerlijke plek om van een kop koffie te genieten.

Culinair

 • De Bokkedoorns (voor een avond dineren op niveau)
 • Diner op het strand
 • Vooges Strand
 • Hippie Fish
 • Tijn Akersloot
 • Vooges Bloemendaal

Wandelen en fietsen in de Kennemerduinen

Bloemendaal ligt aan de Kennemerduinen en vlakbij het strand van Bloemendaal aan Zee. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen en fietsen. In de Kennemerduinen vind u enkele verborgen plekjes, zoals ’t Wed, een plas waar u ’s zomers lekker kunt afkoelen in het water.

Bijzondere dieren spotten

In het natuurpark kunt u tijdens een wandeling of fietstocht zomaar oog in oog komen te staan met zogenaamde Europese bizons: de grootste landzoogdieren van Europa. Naast deze reuzen is de kans groot dat u wilde paarden, reeën, konijnen, vossen of Schotse Hooglanders tegenkomt. Voor meer informatie en om deze bijzondere dieren te bezoeken, bezoek de website van het Nationale Park.

Bloemendaal aan Zee

U heeft geen excuus nodig om naar het strand te gaan: ’s zomers is het dé perfecte plek om af te koelen met een cocktail en af en toe een frisse duik, in ieder ander jaargetijde is het een heerlijke plek om te wandelen en te genieten bij een van de vele strandtenten.

Cultuur in Haarlem

Haarlem beschikt over meerdere musea die de moeite waard zijn, maar er zijn twee die er bovenuit springen. Aan de rivier het Spaarne, middenin de stad, staat het Teylers museum. In het museum worden vele verschillende tentoonstellingen gehouden en ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

Iets verderop in het centrum staat het Frans Hals museum. Het museum herbergt de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals en andere Haarlemse meesters uit de Gouden Eeuw: zeker de moeite waard!

In Haarlem zijn allerlei kleine en eeuwenoude hofjes te vinden. Van oudsher worden deze voor verschillende doeleinden gebruikt, en vele zijn te bezoeken. Bij het VVV-kantoor kunt u een kaart kopen en zelf alle hofjes zoeken, maar het is nog leuker om de hofjestocht onder leiding van een gids te doen.

Haarlem: tips

Eten & Drinken

 • Fortuyn
 • Frisk
 • Effen Grijs
 • Konomi
 • Louisiana
 • De Jopenkerk

Shoppen

 • pieterSZoon
 • Meent Haarlem
 • Van Duivenboden Interieur

Cultuur

 • Teylers museum
 • Frans Hals museum
 • Maak een hofjeswandeling

Een meeting in Amsterdam?

Bloemendaal is bij uitstek geschikt voor zakelijke bezoekers. Het ligt nabij Amsterdam, wat prima met het openbaar vervoer en met de auto te bereiken is. Bent u op zoek naar een vergaderlocatie? Hotel Bleecker biedt een ruime en comfortabele vergaderruimte, die natuurlijk gecombineerd kan worden met een kop koffie of goede lunch in de bijbehorende brasserie Coffee & More. Ook de kamers in het heerlijke hotel zijn uitermate geschikt voor zakelijke bezoekers: de business suites zijn erg ruim en comfortabel opgezet en beschikken over een fijne werkplek waar u tóch nog even uw mail kunt bekijken.