Het Gooi 2019-06-24T09:53:58+00:00

Project Description

Het Gooi: geniet van rust, cultuur en watersport

Het Gooi is een ideale plek voor een weekendje weg of voor een zakelijk bezoek. In de omgeving is veel natuur te vinden: rondom bijvoorbeeld de Loosdrechtse Plassen kunt u urenlang fietsen of wandelen, en ook watersporters komen hier goed aan hun trekken. Het gebied bevat vele eilandjes waar u lekker kunt picnicken en op de grotere delen van de plassen kunt u heerlijk zeilen.

Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen worden ook wel omschreven als de watertuin van Nederland. Dit prachtige gebied ligt op slechts twee kilometer afstand. Hier kunt u schitterend varen en genieten van de rust en mooie natuur. Ook om te suppen, wakeboarden, fietsen en wandelen is het gebied ideaal.

In de Vuntus en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels: een eldorado voor wandelaars, fietsers en kanoërs die van natuur houden.

Natuurmonumenten

Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in de Gooi en Vechtstreek is een ideaal vertrekpunt voor schitterende fietstochten en wandelingen in de omgeving. Het bezoekerscentrum ligt op Boekesteyn, een van de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen. De historische buitenplaatsen met parkbossen, tuinen en landhuizen vormen een ideaal wandel- en fietsgebied. Volg de wandelroutes over de buitenplaatsen of de prachtige fietsroutes richting de Ankeveense Plassen en het Naardermeer.

Het Gooi: middenin Nederland

Het Gooi is centraal gelegen in Nederland. Een van de grootste (zakelijke) publiekstrekkers is het Mediapark in Hilversum. Park Gooilanden is ideaal gesitueerd wanneer u een bezoek aan het Mediapark wilt brengen: het park ligt op nog geen 10 minuten rijden.

Park Gooilanden ligt in een driehoek tussen Amsterdam, Utrecht en Amersfoort – alle drie steden zijn binnen 45 minuten te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer.