Loosdrechtse Plassen 2018-06-26T07:55:50+00:00

Project Description

Geniet op én om de Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen liggen middenin Nederland, tussen Amsterdam en Utrecht in. Het gebied bestaat uit een aaneenschakeling van grote plassen, meertjes en kanalen: een prachtige locatie om een paar dagen te ontspannen!

De watertuin van Nederland

De Loosdrechtse Plassen worden ook wel omschreven als de watertuin van Nederland. Hier kunt u schitterend varen en genieten van de rust en mooie natuur. Ook om te suppen, wakeboarden, fietsen en wandelen is het gebied ideaal.

In de Vuntus en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels: een eldorado voor wandelaars, fietsers en kanoërs die van natuur houden!

Zeilen op de Loosdrechtse Plassen - DutchenSuites

Dineren op een van de vele terrassen

Rondom de Loosdrechtse Plassen vindt u vele goede restaurants en terrassen voor een goede kop koffie, een lunch of een heerlijk diner. Veel restaurants liggen aan het water en hebben een aanlegsteiger waar u met uw (huur)sloep kunt aanmeren.

Restaurant Najade
Restaurant Najade ligt aan direct aan de Loosdrechtse Plassen. Het restaurant ligt in de haven van Loosdrecht en biedt u een prachtig uitzicht over het water. U kunt hier heerlijk dineren – zowel binnen als op het terras – en ook voor een lekkere kop koffie kunt u terecht bij Najade.

Restaurant De Nederlanden
Restaurant De Nederlanden is wat ons betreft geheel terecht bekroond met een Michelinster. Het pand ligt op een prachtige locatie aan de Loosdrechtse Plassen, nabij een ophaalbrug en met een heerlijke terras aan het water. Er is een grote aanlegsteiger waar u met uw sloep kunt aanmeren – daarmee is het een perfecte bestemming om tijdens een dagje sloephuur te gaan lunchen! Let op: op zaterdag is het restaurant vanaf 18:00 geopend.

Wat te doen in de omgeving?

Kasteel Sypesteyn

Kasteel Sypesteyn – gelegen in Loosdrecht – en het bijbehorende landgoed zijn een bezoek zeker waard! Er is een kasteel-museum waar een indrukwekkende verzameling met porselein, glas en zilver, wapens, beelden en nog veel meer te bewonderen is. Het museum was de droom van Jonkheer Henri van Sypesteyn: de laatste mannelijke telg van de familie, die een museum wilde bouwen ter nagedachtenis aan zijn familie. Naast het museum zijn de tuinen en het omliggende park een mooie plek voor een wandeling en op het terras kunt u terecht voor een drankje en bij het restaurant in het kasteel kunt u heerlijk dineren.

Fietsroute Ontdek De Dijk

De omgeving leent zich erg goed voor een mooie fietstocht langs het water. Deze route is zo’n 25 kilometer lang en brengt u langs de gezellige dorpen Loosdrecht, Breukelen en Loenen aan de Vecht. Onderweg kunt u op verschillende plekken genieten van een kop koffie met wat lekkers op een van de vele terrasjes!

Klik hier voor de route >