Schoorl 2018-11-08T15:43:23+00:00

Project Description

Ontspannen aan de heerlijke Noord-Hollandse kust: Schoorl

Het pittoreske dorpje Schoorl ligt aan de hoogste en breedste duinen van Nederland, in wat ons betreft het mooiste duingebied van Nederland. Een van de blikvangers van het dorp is de klimduin van ruim 50 meter hoogte: een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en voor sportievelingen om te gebruiken als plek om te trainen. Schoorl is sowieso een fantastische plek om te wandelen en hard te lopen: in de omgeving van Schoorl vindt u meer dan 60 kilometer aan wandelpaden.

Ontspannen op het strand

Vlakbij Schoorl, tussen de dorpen Petten en Camperduin, is een nieuw stuk strand gecreëerd van maar liefst 8 kilometer lang. Op dit enorm brede strand kunt u heerlijk wandelen en genieten van de rust. Er is een autovrije strandopgang en ook ’s winters kunt u er terecht voor een kop koffie of een lekkere lunch.

Vanuit Schoorl is het slechts een klein stukje wandelen of fietsen door de duinen voordat u op het strand van Hargen aan Zee bent.

In de omgeving

Alkmaar

Alkmaar is een gezellige stad met pittoreske grachten en bijzondere winkeltjes. Tip: het Fnidsen is het oude winkelgedeelte waar u de leukste boetiekjes zult tegenkomen. En ga ook eens langs bij het Kaas- of Biermuseum, beide zijn de moeite waard. Iedere vrijdagochtend vindt de oer-Hollandse kaasmarkt van Alkmaar plaats.

Bergen

In het dorp Bergen zijn kunst, cultuur en cultuurhistorie de elementen die de sfeer bepalen. In Bergen kunt u onder meer terecht voor musea en galerieën, een kunstenaarscentrum, leuke boetiekjes, en zelfs een kunstskibaan. In het dorp worden allerlei jaarlijks terugkerende evenementen georganiseerd, zoals de Kunst 10-daagse, Holland Music Sessions, Lichtjesavond, de zomerse Kunstmarkt en diverse braderieën.

Strand nabij Schoorl

Duynvoet Suites

Park Duynvoet biedt luxe 2- tot 4- persoons suites met een unieke patio-stookplaats. De Duynvoet Suites bevinden zich op het kleinschalige park Duynvoet in het dorp Schoorl, direct aan het bosrijke natuurgebied de ‘Schoorlse Duinen’. Op nog geen vijfhonderd meter van Duynvoet bevindt zich het hoogste duin van Nederland.

De suites zijn zeer compleet ingericht. Ze zijn voorzien van een ruime woonkamer en een volledige keuken, meerdere slaapkamers en zelfs uw eigen wellness behoort tot de mogelijkheden! Zo zijn enkele suites uitgerust met een heerlijke jacuzzi in de tuin of u een Finse buitensauna: heerlijke extra’s om uw verblijf nóg aangenamer en specialer te maken.